Zet een tractor, een lading hout, tientallen meters pvc buis, rollen kippengaas, 6 telefoonboeken en de vriendengroep Knalpott’n bij elkaar in één schuur en geef ze een paar maand de tijd. Wat er als resultaat naar buiten gerold wordt is elk jaar weer een verrassing maar mooi is het zeker.

In 2010 begon het carnaval te ontstaan bij Peter Jan, Maarten en Jordi. Ze liepen met het thema ‘Mien breur is rechter’ met krom gebogen ruggen door de straten van Boskamp. Het jaar erop, 2011, werd er begonnen met het bouwen van een eigen wagen in een schuur op de Eikelhof. Inmiddels is het 2014 en is de groep uitgegroeid tot 16 personen en is die ene wagen niet meer alleen want ze hebben nu een wagen van 7 meter en een wagen van 11 meter. Ook de schuur op de Eikelhof is geruild voor twee schuren aan de Schapenzandweg.


LR-BB: Jurgen, Menno, Raymond, Daan, Joost, Jordi, Peter Jan, Maarten, Jesper, Jodi, Ilona, Lieke
Ontbrekend op de foto: Brenda, Loes, Roos, Mike

Dit jaar is het thema van de Knalpottn met carnaval vliegen we door de centen heen. Er zijn twee grote wagens in opbouw waarin zelfs op een vernuftige manier gebruik wordt gemaakt van elektronica. Een elektromotor, cilinder, draaikrans en ruitenwissermotors sturen de vele bewegende onderdelen op de wagen aan. Deze onderdelen zijn deels van henzelf maar er worden ook met andere wagenbouwers onderdelen uitgewisseld als deze niet nodig op de eigen wagen.

De Knalpott’n rijden dit jaar met 3 optochten mee. Op zaterdag 1 maart ’s ochtends in de Boskamp, in de middag in Wijhe en op zondag 2 maart in Raalte. De vrienden hebben ook een uitnodiging gekregen om mee te rijden met de lichttocht in Lemelerveld. Deze is echter dit jaar technisch gezien nog niet haalbaar. Het streven is om volgend jaar ook aan deze tocht mee te doen mét een wagen vol met verlichting.

[AFG_gallery id=’114′]

Tags