Onlangs organiseerde een groep enthousiaste mensen uit de Draaiomsbuurt een straatfeest voor al haar bewoners, jong en oud. Uiteraard waren mensen die niet in deze buurt wonen ook van harte welkom.

Het initiatief om dit feest te organiseren is ontstaan door de “Bloemetjesactie” van WijDeventer (Wijkaanpak) Ook tijdens de Burendag vorig jaar was de Wijkaanpak aanwezig om deze actie onder de aandacht te brengen. Belangstellenden kregen de mogelijkheid om ideeën aan te dragen die een positieve bijdrage leveren aan het algemeen belang voor het dorp. Het idee om een buurtfeest te organiseren werd ondersteund door de Wijkaanpak wat resulteerde in het 1e buurtfeest in de Draaiomsbuurt.

Eén van de initiatiefneemsters vertelt: “Ooit bestond hier de buurtvereniging “De Draaiomme”, de saamhorigheid was toen veel sterker dan vandaag de dag. Je liep regelmatig bij elkaar over de vloer om een kop koffie te drinken. Vandaag nog hoorde ik mensen tegen elkaar zeggen “Hè, woon jij hier ook?” We hopen met dit initiatief het saamhorigheidsgevoel te versterken”. Het Buurtfeest werd gehouden in de Grutterinkstraat naast de Pellerije. “Dit is een ideale plek voor zo’n feest, het is een doodlopende straat waar je geen hinder ondervind van het verkeer en de bewoners van de Pellerije hoeven niet zo ver te lopen. Zo brengen we jong en oud bij elkaar”, aldus een enthousiaste initiatiefneemster die benadrukt dat dit feest niet georganiseerd kon worden met de hulp van een aantal bereidwillige mensen.

Een aantal mensen uit de Draaiomsbuurt is inmiddels ook een knutselgroep gestart voor kinderen uit de groepen 1 t/m 4 van het basisonderwijs. Deze activiteit is ondergebracht bij de SJD (Stichting Jongerenorganisatie Diepenveen)

Deze initiatieven, ontstaan door enthousiaste dorpsgenoten worden enorm gewaardeerd en verdienen daarom ook het bloemetje van de Wijkaanpak.

[AFG_gallery id=’129′]

Tags