De schaapskudde die het Zandweteringpark in Diepenveen gaat onderhouden, is vandaag rond 12.00 uur aangekomen in Handelspark de Weteringen. Onder begeleiding van een herder gaan 250 schapen naast het Zandweteringspark ook Deventer natuurgebieden Vlierspad en Handelspark de Weteringen begrazen.

Behalve dat het een mooi gezicht is om schapen te zien grazen, heeft de schaapskudde een ecologische meerwaarde. De schapen onderhouden de natuurgebieden op een natuurlijke manier zodat planten en bloemen goed kunnen groeien, zaden worden verspreid en er een grote variatie flora en fauna ontstaat.

schaapskudde zandweteringspark

De kudde loopt dit jaar 2 tot 3 maal enkele weken door de gebieden. Hoe vaak de schapen komen en hoe lang ze blijven, is afhankelijk van hoe hard het gras en onkruid groeien. De kudde graast onder begeleiding van een herder en overnacht in een afgezet deel van het gebied.
Wandelen met de hond

Om inwoners voldoende mogelijkheden te bieden om met hun hond in de natuur te wandelen, zoekt de gemeente nieuwe gebieden die geschikt zijn om honden aangelijnd of los te laten lopen. Informatiebijeenkomsten over de mogelijkheden in het Zandweteringpark/Vlierspad en in de Baarlerhoek volgen binnen enkele maanden.

Tags