Het Oranjecomité Diepenveen organiseerde ook dit jaar tijdens de Aubade op Koningsdag een ballonnenwedstrijd voor de Diepenveense jeugd. Dit jaar op de 1e Koningsdag vond de Aubade voor het eerst plaats naast de Hof van Salland waar na de reconstructie van de Roeterdsweg een plein ontstond, ook wel dorpsplein genoemd. Voor het Oranjecomité Diepenveen gaf dit plein de mogelijkheid om de jaarlijkse Aubade nog centraler in het dorp te organiseren. Tijdens de braderie is het Oranjecomité toch al aanwezig op dit plein, dan omgedoopt tot Oranjeplein. Ook is hier de Koningslinde geplant, dit vanwege de abdicatie en inhuldiging van Koning Willem Alexander vorig jaar. Uiteraard zijn de vlaggenmast en het grenspaaltje van de voormalige gemeente Diepenveen ook mee verhuisd naar de nieuwe locatie.

Ieder jaar weer geeft het oplaten van de ballonnen een kleurrijk schouwspel. Ongeveer 300 ballonen kozen het luchtruim, dit jaar in noordelijke richting. In het verleden gebeurde het nog wel eens dat men de wind verkeerd had ingeschat waardoor veel ballonnen maar een korte route aflegden, ze bleven toen hangen in de “Juliana en Bernhard eik” op de inmiddels voormalige Aubadeplaats bij Riemersma. Met recht werd deze boom toen een Oranjeboom.
Gelukkig ging het deze keer goed, alhoewel er toch nog een aantal ballonnen ‘geen zin hadden’ in een lange reis en het veel gezelliger vonden om in Diepenveen te blijven hangen.

Tot een maand na Koningsdag konden teruggestuurde kaartjes meedingen naar de prijzen. Deze werden afgelopen vrijdag uitgereikt op de beide Basisscholen in Diepenveen. Ook kregen de prijswinnaars hun kaartje terug om te bewaren als een leuke souvenir.
De 1e prijs werd uitgereikt aan Jayden Bultink uit groep 2 van De Zonnewijzer. Zijn ballon werd gevonden in Ginnum (Friesland) Jayden kreeg naast een mooie oranje hoed ook nog een kleurboek met kleurpotloden.
De 2e en 3e prijs gingen naar de broertjes Stefan en Joris Alberts (een tweeling) uit groep 3a en 3b van de Slingerbos. Hun ballonnen werden teruggevonden in Molenend (Friesland) en nabij kwekerij Francina in Lemelerveld. “Wel heel toevallig dat mijn beiden zonen in de prijzen vallen”, zegt vader Alberts trots. Ook zij kregen een prijzenpakket met daarin onder andere een kleurboek met kleurpotloden. Ook een oranje petje kon natuurlijk niet ontbreken.
De poedelprijs ging naar Maas Harmsen uit groep 3a van de Slingerbos. Zijn ballon bleef steken in een boom aan de Roeterdsweg waar iemand de moeite nam om het kaartje terug te sturen naar het Oranjecomité. Ook Maas ontving een ‘Oranjepakket’ met een oranje scheidsrechtersfluitje, een oranje petje, een kleurpakket en nog veel meer.

Ook volgend jaar tijdens de Aubade op Koningsdag kunnen de Diepenveense kinderen weer meedoen aan de ballonnenwedstrijd en hopen dat hun ballon het verst komt.

[AFG_gallery id=’125′]

Tags