In woon- en zorgcentrum Sparrenheuvel vierde afgelopen zondag mevrouw Anne Klein Bronsvoort-Maatman haar 105de verjaardag en is de oudste inwoonster van Diepenveen.

Ze werd op 27 oktober 1909 geboren op de Platvoet, in boerderij De Pekelharing. Een aantal jaren geleden moest deze boerderij plaats maken voor nieuwbouw. Na haar huwelijk verhuisde ze naar boerderij De Kooi aan de Ganzekooisweg, daar heeft ze uiteindelijk 75 jaar gewoond alvorens ze ruim 7 jaar geleden verhuisde naar Sparrenheuvel. Anne heeft één kind, twee kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Anne Klein Bronsvoort is nog goed bij de tijd en geniet iedere dag van de koffietafel en het gezamenlijk eten zodat ze dan weer gezellig bij kan kletsen. Ook tijdens de tweewekelijkse bingomiddag is ze van de partij. Haar verjaardag werd een dag eerder gevierd zodat de hele familie aanwezig kon zijn.

Mevrouw Klein Bronsvoort was erg in haar nopjes door de komst van burgemeester Andries Heidema die haar namens de gemeente kwam feliciteren, een hele tijd hebben ze gezellig zitten te kletsen. Later op de middag heeft de jarige, te midden van haar geliefde familie genoten van een heerlijke maaltijd.


De 105-jarige Anna Klein Bronsvoort met haar dochter, kleindochter en achterkleindochter
(fotografie: Harry Mulder)

Tags