In de nacht van woensdag op donderdag 24 oktober werd in een woning aan de Aan de Bogen ingebroken. Bij een andere woning aan de Aan de Bogen en aan de Schimmelpennincksingel bleef het bij een poging. Bij de inbraak en de pogingen maakten de inbrekers gebruik van gaatjes boren om binnen te komen.

Bij de woningen aan de Aan de Bogen en de Schimmelpennincksingel probeerden inbrekers binnen te komen door gaatjes te boren in een deur en een kozijn. Waarschijnlijk werden ze afgeschrikt, want ze zijn niet binnen geweest. Bij de andere woning aan de Aan de Bogen werd een gaatje geboord onder het slot in de deur. Hierdoor kon de sleutel worden omgedraaid. Bij de inbraak werd elektrische apparatuur en een geldbedrag weggenomen.
Gaatjesboormethode

Inbrekers die gebruik maken van de gaatjesboormethode kijken eerst aan de binnenkant van een (keuken)deur of raam of er een hefboompje zit. Als dat het geval is, wordt een klein gaatje in het kozijn geboord. Daarna opent de inbreker met een stuk ijzerdraad het raam of de deur. Als het hefboompje geen slot bevat, is dit makkelijk te openen met ijzerdraad of een schroevendraaier. Dit kan makkelijk voorkomen worden door het gebruik van sloten op de raam- en deurhefboompjes. In de vorm van een bijzetslotje of vervang het oude raamhefboompje door een raamhefboompje met een slot erin.

Sleutel in slot
Gaatjesboren wordt ook gebruikt bij deuren waar de sleutel aan de binnenzijde van het slot zit. Houdt er rekening mee dat een inbreker geholpen wordt als u de sleutel in de deur laat zitten. Met een stevig ijzerdraad wordt de sleutel aan de binnenzijde omgedraaid en de deur geopend. Laat geen sleutel in de deur zitten. Leg deze op een voor iedereen in huis bekende plek, dichtbij de deur in verband met noodsituaties, maar uit het zicht!

Tags