Wethouder Pierey van de gemeente Deventer blijft ontkennen dat de invoering Diftar een lastenverzwaring voor Deventenaren tot gevolg heeft. Dat bleek woensdagavond in een politieke vergadering na vragen van de VVD.

Deventer kwam deze week in een onderzoek van het COELO uit de bus als de gemeente met de grootste lastenstijging voor de burger. In Deventer zouden de woonlasten met tien procent stijgen. Als oorzaak noemt COELO de invoering van Diftar in Deventer.

Wethouder Pierey van Deventer verwacht juist een daling van de woonlasten omdat huishoudens als gevolg van de invoering van Diftar meer hun afval gaan scheiden. “De lasten zullen gemiddeld per huishouden juist tien euro lager uitvallen, verwacht de wethouder. Daarnaast zegt de wethouder dat het COELO zich berust op foute cijfers. “Zo gaan ze er vanuit dat de Deventenaar hun bak v├íker aan de weg gaan zetten dan vorig jaar. Dus niet gemiddeld 20 keer, maar zelfs 26 keer! Dat kan natuurlijk nooit als je netjes je afval scheidt.”

De VVD blijft het vreemd vinden dat de wethouder het rapport van een dergelijk gerenommeerd bureau van tafel schuift. “Pierey gaat uit van gemiddelde huishoudens. Maar in de binnenstad bijvoorbeeld, heeft het helemaal geen zin heeft om je afval te scheiden”, zegt VVD- raadslid Hunger. Ze wacht de eerste resultaten met het aanbieden van afval via Diftar, in spanning af. “Laat ik het zo zeggen, ik hoop dat de wethouder gelijk heeft”, zegt Hunger met een ongelovige grijns.

Tags