Ieder jaar doen kinderen uit groep 7 van de basisscholen verkeersexamen. Het is belangrijk dat kinderen leren hoe ze zich moeten gedragen in het verkeer, wat bepaalde verkeersborden betekenen, wanneer je voorrang hebt en wanneer niet. Vorige maand hebben de kinderen al een theorie-examen gehad, dit examen is landelijk vastgesteld door Veilig Verkeer Nederland (VVN) Het praktijkexamen mag door de scholen zelf ingeroosterd worden.

Afgelopen donderdag gingen kinderen van de Interconfessionele basisschool De Zonnewijzer de fiets op om een vooraf uitgestippelde route te fietsen. Deze route is al jarenlang dezelfde, dit jaar kon vanwege de reconstructie geen gebruik gemaakt worden van de Dorpsstraat en fietsten de kinderen via de Molenweg naar de Oranjelaan. Na een ‘rondje’ Borgele ging de route terug via de Boxbergerweg, Lichtenbergerlaan, Nieuwe Aanleg en Schuurmansweg.

Zeven controleposten moesten de kinderen passeren, deze werden ingevuld door de ‘verkeersouders’ die streng maar rechtvaardig de deelnemende kinderen beoordeelden. Vooral het uitsteken van een arm bij het afslaan werd wel eens vergeten. Over het algemeen hebben de kinderen goed hun best gedaan en ontvingen daarvoor een verkeersdiploma.

[AFG_gallery id=’69’]

Tags