Interconfessionele basisschool De Zonnewijzer vierde afgelopen donderdag het 50-jarige jubileum van de school. Eigenlijk was dat jubileum vorig jaar augustus maar doordat de school toen een nieuwe directeur kreeg werd besloten om het jubileum door te schuiven naar dit jaar.

Het jubileum werd gevierd met het optreden van alle kinderen, in de sportzaal van de Hof van Salland voerden zij de voorstelling ‘Mogli’ op. Deze voorstelling is gebaseerd op de Disney-film Jungle Book. Onder leiding van theaterbureau Spring werd in de ochtend door middel van workshops de voorstelling ingestudeerd. Kinderen waren verkleed als apen en olifanten en kwamen om beurten al dansend op met bijbehorende muziek. Het jungle-verhaal werd door de kinderen uit groep zeven verteld, zij hadden de teksten al eerder ontvangen zodat ze het geheel goed konden voorbereiden.

In het kader van dit jubileum wordt er geen reünie georganiseerd. De school besloot niet in het verleden te duiken. “Dit jubileum staat volledig in het teken van de kinderen”, aldus directeur Nanneke Pol. Een lid van de Historische Vereniging heeft wèl van de gelegenheid gebruik gemaakt om in het verleden te duiken. Daarvoor zijn onder andere oud-directeuren geïnterviewd zoals de heer Jos Jongerius die van 1962 tot 1967 de eerste directeur was van deze school. Hierdoor ontstond een mooie dokumentatie van 1958 tot heden.

Na afloop van de voorstelling kregen alle kinderen nog een precentje, een rugzak met allerlei spulletjes mee naar huis.

[AFG_gallery id=’62’]
Harry MUlder (c)

Tags