De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 4 april twee mannen aangehouden met een grote hoeveelheid gestolen brandstof.

De politie hield rond 03.00 uur op de IJsseldijk in Diepenveen twee auto’s staande voor een routinecontrole. In de auto’s bleken grote vaten met meer dan 1000 liter aan brandstof te zitten. Daarnaast werden diverse goederen aangetroffen waardoor het vermoeden ontstond dat de brandstof van diefstal afkomstig was.

De twee bestuurders, een 31-jarige man uit Tiel en een 36-jarige man zonder vaste woonplaats, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier zijn zij voor verder onderzoek ingesloten. De twee auto’s en de gestolen brandstof werden in beslag genomen.

Donderdagmiddag ontving de politie een aangifte van brandstofdiefstal vanaf het bouwterrein Keizersrande aan de Diepenveense Uiterwaarden. Hier bleek vanuit een opslagtank meer dan 1000 liter brandstof te zijn weggenomen. Onderzoek wees uit dat het tweetal vermoedelijk verantwoordelijk is voor deze diefstal. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De gestolen brandstof gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.

Tags