Kinderdagverblijf Kiekeboe! van Landstede Kinderopvang in Diepenveen bestaat tien jaar. Een jubileum dat vrijdagmiddag 28 juni uitbundig gevierd werd, onder andere met het officieel bekendmaken van de nieuwe groepsnamen. De ouders hadden ook een cadeau meegenomen: een grote appelboom voor in de tuin van het kinderdagverblijf.

“Onze groepen hadden eigenlijk geen namen, iets wat we na tien jaar wel eens wilden veranderen”, vertelt leidinggevende Esther Kappert. “Want zeg nou zelf: Hummels, Kanjers en Bikkels klinkt toch veel leuker dan ‘babygroep’, ‘verticale groep’ en ‘peuters’?” De namen werden onthuld door Lara Stegenga, voorzitter van de oudercommissie, en haar dochtertje Sofie (1 jaar), het derde kindje van de familie Stegenga dat Kiekeboe! bezoekt.
Hierna was er een ballonnenwedstrijd voor de kinderen. Allemaal lieten ze een ballon met hun gegevens op. Het kindje van wie de ballon het verst komt is de winnaar. Als laatste stond een optreden – met het toepasselijke thema ‘Feest’ – van de kinderen en de pedagogisch medewerkers op het programma.

Smoelenbord
Voor nieuwe ouders was het jubileumfeest ook een mooie manier om de pedagogisch medewerkers van Landstede Kinderopvang beter te leren kennen. Kappert: “Hiervoor hadden we bij de entree een smoelenbord gemaakt. Zo wisten de ouders meteen welke naam bij welk gezicht hoorde.” Hoe de betreffende medewerkers er vroeger uitzagen was te zien op de fotowand met baby- en peuterfoto’s: “Daar stonden alleen geen namen bij: de ouders moesten de juiste naam aan de juiste foto koppelen. Degene die dat het beste heeft gedaan, is de winnaar en krijgt een aardigheidje.”
Voor de kinderen was er ook een draaimolen, een ballonnenclown en voor iedereen – net als in andere jaren – een smakelijk buffet, gemaakt door de kinderen, hun ouders en de pedagogisch medewerkers.

[AFG_gallery id=’82’]

Tags