Inmiddels is het al weer negen jaar geleden dat de Stichting Jongerenorganisatie Diepenveen is opgericht. Het doel van deze stichting is om de sociaal-culturele activiteiten voor jongeren meer aandacht te geven. Dit naast de activiteiten op sport en muziek gebied die al in Diepenveen plaatsvinden. De SJD is een Diepenveense jongerenorganisatie die zich richt op alle jongeren in Diepenveen. Zowel het besturen als de uitvoering van de activiteiten gebeurt door vrijwilligers. De stichting biedt, met name voor de groepen van 12 tot 20 jarigen de gelegenheid deze activiteiten zelf te organiseren, de SJD stimuleert en ondersteunt daarbij. Ook geldt deze steun voor andere activiteiten van en voor Diepenveense jongeren zoals het jaarlijkse Kinderdagkamp.

Het aanbod aan activiteiten is gevarieerd; jongeren kunnen creatief bezig zijn in de Timmerclub of de Kookclub waar ze onder deskundige leiding een aantal basisprincipes leren. Ook kunnen de jongeren leren schaken of zich uitleven tijdens de maandelijkse Kinderdisco’s. Meiden uit de groepen 7 en 8 kunnen meedoen aan een cursus Zelfverdediging, voor de tieners zijn er tal van activiteiten waaronder zwemmen, schaatsen of een greppeltocht. Nieuw is de Club Fiesta, een gezellige avond speciaal voor de tieners.

Veel vrijwilligers die zich belangeloos inzetten zorgen ervoor dat de SJD kan blijven functioneren om zodoende tal van activiteiten te kunnen organiseren voor de Diepenveense jongeren.

[AFG_gallery id=’101′]

Tags