Het 33e Kinderdagkamp is weer ten einde. Zo’n 230 kinderen hebben zich vorige week weer kunnen vermaken tijdens het jaarlijkse Kinderdagkamp dat al vele jaren wordt georganiseerd op het terrein van de scouting President Steyn in het Kolkos. Wie het terrein opliep zag meteen dat dit jaar het thema een Middeleeuws karakter had. Het podium was omgebouwd tot een heus kasteel compleet met schilden. Op vrijdag waren de mensen van de werkgroep verkleed als ridders en jonkvrouwen waardoor het thema nog nadrukkelijker tot uiting kwam.
Ook een aantal spelletjes waren gerelateerd aan het thema, naast de vaste onderdelen zoals de kabelbaan, het springkussen en natuurlijk de survival. Tijdens de survival moesten de kinderen regen trotseren, de enige dag dat het regende. Deze tocht eindigt in de Soestwetering op landgoed De Kranenkamp dus een nat pak werd het toch wel.

Op de eerste dag van het Kamp beginnen de kinderen traditiegetrouw met het bouwen van de hutten, dit jaar kastelen genoemd. De oudere kinderen maken van houten pallets complete bouwwerken die mooi opgeschilderd worden. De jongere kinderen bouwden hun kasteel van kartonnen dozen die de regen van woensdag helaas niet overleefden. Op dinsdag kwam “de buurman” even een kijkje nemen. Burgemeester Andries Heidema woont immers aan de Averlose Houtweg op een steenworp afstand van het Kinderdagkamp.

Op de woensdag deden de kleinere kinderen een spellencircuit en de grotere kinderen de survival. Door de gestaag vallende regen waren sommige bospaden veranderd in modderpoelen waardoor het nog meer op een ‘overlevingstocht’ leek. Donderdag konden de kinderen zich uitleven op het springkussen en de ouderen waagden zich op de kabelbaan.
Ter afsluiting wordt ieder jaar op vrijdagmiddag een voorstelling of demonstratie georganiseerd voor de kinderen. Dit jaar een roofvogelshow, verzorgd door Gerrit en Jannie Zandvoort van Valkerij Rijssen. Wegens succes geprolongeerd, nog maar een paar jaar geleden gaven zij ook een spektaculaire roofvogelshow op de laatste dag van het Kinderdagkamp. Imposante roofvogels zoals een Sneeuwuil, Woestijnbuizerd, Oehoe, Kerkuil en een Karakara vlogen soms rakelings over de hoofden van de kinderen en hun begeleiders, hilariteit alom. De mooiste vogel was de Witkopzeearend Harley, deze vogel is onlangs nog te zien geweest tijdens een voetbalwedstrijd van de Go-Ahead Eagles. Na deze show mochten de ouders en grootouders komen, trots lieten de kinderen hun bouwwerken zien of wat daar nog van over was.

Tot slot bedankte voorzitter Anko Jan Marringa alle vrijwilligers die zich geheel belangeloos hebben ingezet om de kinderen een geweldige week te bezorgen. Speciale dank ging uit naar Henk Berends, hij was ruim tien jaar één van de tractorchauffeurs die ’s morgens en ’s middags de kinderen ophaalden en wegbrachten naar de desbetreffende haltes. Om reden van gezondheid is Henk genoodzaakt te stoppen met deze bijdrage. Bloemen en een welverdiend applaus vielen hem ten deel. Ook werd afscheid genomen van drie werkgroepleden, Hanneke Hollink, Ellen Lugtenberg en Simone Walraven werden in de bloemetjes gezet en bedankt voor hun verdiensten in al die jaren dat zij verbonden waren aan het Kinderdagkamp. Ter afsluiting werd nog eenmaal het Kamplied gezongen waarna alle kinderen voor de laatste keer in de huifkarren klommen om teruggebracht te worden.

Ook volgend jaar zal er weer een Kinderdagkamp worden georganiseerd, zoals altijd in de vijfde week van de zomervakantie maar dan met een ander thema. De kinderen kijken er nu al naar uit.

[AFG_gallery id=’85’]

Tags