Met een laatste ronde in zeventig slagen schoof Schreefel nog een paar plaatsen op in het klassement van het New Zealand Women’s Open.
Acht parren, zes birdies en vier bogeys. Zo zag de scorekaart van de beste Nederlandse in Christchurch eruit toen ze hem inleverde bij de scoretent. Het leverde Schreefel haar eerste score onder par van het seizoen op – de eerste twee rondes werkte ze af in respectievelijk +1 en level par – en met een totaalscore van -1 eindigde ze op de gedeeld 25ste plaats. En daar kon de Diepenveense wel mee leven.

‘Het was een ‘oke’ toernooi en ik ben niet ontevreden met resultaat, zeker ook omdat het mijn eerste toernooi van het jaar was. Er gingen veel dingen goed – shortgame en slagen naar de green – maar er waren ook punten die voor verbetering vatbaar zijn zoals het putten en mijn drives. Ik weet waar ik de komende dagen op moet focussen en dan zien of het er volgende week in AustraliĆ« uitkomt’, keek Schreefel direct al weer naar volgende week.

Lang zag het er in Nieuw Zeeland naar uit dat niet Schreefel, maar Boeljon de beste Nederlandse zou worden. Na een openingsronde in 76 slagen herstelde de Alkmaarse zich gisteren al sterk met een 71 (-1) en vandaag leek ze haar opmars alleen maar voor te zetten. Na twaalf holes was ze al vier onder par voor de dag en maakte ze flinke sprongen in het klassement. Tegen het eind van de ronde viel de motor echter stil. Met bogeys op veertien, vijftien en achttien, tekende ze opnieuw voor een 71 (-1) waarmee ze voor de wedstrijd bleef steken op +2 en de gedeeld 45ste plaats.

Tags