De activiteitencommissie van Woon- en Zorgcentrum Sparrenheuvel organiseerde in samenwerking met de Foto-archiefgroep van de Historische Vereniging Dorp Diepenveen en Omgeving weer de halfjaarlijkse Rolstoelwandeling voor haar bewoners. Deze activiteit is destijds in het leven geroepen om de mensen die slecht ter been zijn in de gelegenheid te stellen wat verder van te huis gaan om zodoende meer van het dorp en de prachtige omgeving te kunnen zien.

Mede door de beschikbaarheid van het aantal vrijwilligers wordt de wandeling twee keer gelopen, ’s morgens en ’s middags. Deze keer was de toren van Oud Rande het einddoel. Onder ideale weersomstandigheden zorgden deskundige gidsen van de Historische Vereniging ervoor dat de 25 deelnemers op een verantwoorde manier langs de Dorpsstraat gereden werden op weg naar het Kerkplein om vervolgens via het kerkpad de wandeling voort te zetten naar Oud Rande. Met ondersteuning van oude foto’s werd de geschiedenis van deze locatie uitgelegd en konden de deelnemers zien welke mooie oude gebouwen Diepenveen in vroegere jaren bezat.
Sommige mensen konden zich de oude situatie nog wel herinneren: “Als kind speelde je hier wel eens en was je onder de indruk van dat prachtige huis met die toren”, zegt één van de deelnemers. Voor de mensen die niet uit Diepenveen komen is de Rolstoelwandeling een prima gelegenheid om te ontdekken hoeveel moois Diepenveen te bieden heeft.

Halverwege de wandeling wordt even gepauzeerd en krijgt een ieder wat te drinken. Oude herinneringen komen weer boven tafel, anekdotes worden vertelt. De meeste deelnemers hebben al verscheidene malen meegedaan aan deze activiteit. Voor hen is het een uitje waar men iedere keer naar uitziet. Mede door het mooie weer konden de mensen terugzien op een leerzame maar vooral gezellige Rolstoelwandeling.

[AFG_gallery id=’89’]

Tags