De leerlingen van groep 8b van OBS Slingerbos in Diepenveen zijn winnaar geworden van de Be Cool wedstrijd in de regio Stedendriehoek. De wedstrijd maakt deel uit van het project Op tijd voorbereid dat leerlingen van de basisschool wijst op de risico’s van alcohol en tabak.

Het digitale project Op tijd voorbereid bestaat uit een aantal onderdelen waarvan Be Cool er één is. De leerlingen zijn redactieleden van het blad Be Cool en reageren op een ingezonden brief over een lastige situatie met betrekking tot alcohol of roken. Iedere deelnemende klas aan Op tijd voorbereid is in de gelegenheid gesteld het beste advies in te sturen voor de wedstrijd.

Leerlingen van groep 8b van Slingerbos hebben allemaal hun reactie op de brieven bedacht, waarna de klas de beste brief opstuurde.

Leerlingen van groep 8 van de basisschool komen met het digitale project Op tijd voorbereid meer te weten over de risico’s van alcohol en roken en worden bewust gemaakt van hun houding ten opzichte van alcohol en roken. De leerlingen oefenen samen in het ‘Nee’ zeggen tegen genotmiddelen.

Tactus is voor het zevende jaar binnen haar regio actief met Op tijd voorbereid. In Stedendriehoek deden dit schooljaar diverse basisscholen mee in de gemeenten Apeldoorn, Deventer, Brummen/Eerbeek, Zutphen, Heerde, Wijhe en Raalte. Tactus Verslavingszorg is verantwoordelijk voor de uitvoering van het project Op tijd voorbereid en voert dit in de Stedendriehoek uit in het kader van het project ‘Minder drank, lekker fris’.

Bron: de Weekkrant

Tags