IJssellandschap gunt de exploitatie van Huis Nieuw Rande (Diepenveen) en de Haere (Olst) aan Bibi Kleine Schaars – Kok, Andre Kleine Schaars en kok Jan Dirk Bonsink. Geen onbekende namen in de regio, namelijk de exploitanten van NUNU in Schalkhaar. Zij deden mee aan de aanbestedingsprocedure die was uitgeschreven door IJssellandschap als eigenaar van de beide landgoederen.

Jaap Starkenburg, directeur IJssellandschap is blij met de uitkomst: “Het gemotiveerde drietal Kleine Schaars, Kok en Bonsink heeft een fris en eigentijds concept bedacht voor beide huizen met als basis de toegankelijkheid voor een breed publiek en een ruime openstelling van 6 dagen per week”.
Ieder huis krijgt zijn eigen karakter en invulling. Huis Nieuw Rande zal als café, restaurant en hotel worden ingericht en is tevens geschikt voor groepen met diverse doeleinden. De Haere wordt een cultureel centrum; een OPEN inloopcentrum waar je veel informatie kunt inwinnen over o.a. de omgeving en De Haere. Met activiteiten, een programmering voor kleine optredens en kunsttentoonstellingen. Ook is het huis beschikbaar voor yoga, meditatie, klankconcerten… en natuurlijk voor een lekker kopje koffie met appeltaart.

vlnr: André Kleine Schaars, Jaap Starkenburg (IJssellandschap), Bibi Kleine Schaars - Kok, Rudi Nieuwenhuizen (IJssellandschap), Jan Dirk Bonsink

vlnr: André Kleine Schaars, Jaap Starkenburg (IJssellandschap), Bibi Kleine Schaars – Kok, Rudi Nieuwenhuizen (IJssellandschap), Jan Dirk Bonsink

Starkenburg: “voor ons als IJssellandschap is het belangrijk dat beide huizen zich ontwikkelen als centra voor de streek en dat ze als cultuurhistorisch erfgoed te bezoeken zijn. Tevens kunnen de huizen door de horecabestemming ook een snijpunt vormen voor de producten van boeren uit de streek, waaronder ook pachters van IJssellandschap. De combinatie van Huis Nieuw Rande met de nieuw dit jaar te openen Natuurderij KeizersRande, initiatief van de stichting, is ook een prachtige gelegenheid. Sallandse samenwerking staat voorop “.

De nieuwe exploitanten ervaren het als een geweldige kans om de beide huizen in een nieuwe sfeer in te zetten als open cultuurhistorisch centra te midden van de mooie landgoederen. Bibi Kleine Schaars: “Het is voor ons een geweldige uitdaging om deze prachtige landhuizen nieuw LEVEN in te blazen…want hoeveel Sallanders zijn er überhaupt in deze huizen binnen geweest? We kwamen er afgelopen tijd achter dat veel lokale mensen deze buitenplaatsen niet echt kennen. Voor ons nog meer uitdaging om hier wat aan te doen : deuren open, drempel eruit! Een toegankelijk bedrijf maken. Andre Kleine Schaars vult aan: “Wij voelen ons hiertoe geroepen. Als drietal zien wij in onszelf de Gouden driehoek. We kennen Jan Dirk (de 3e schakel) nu 4 jaar , waarin hij als zzp-er de keuken bij NUNU heeft opgezet. Wij vullen elkaar perfect aan en bundelen onze krachten, waaruit met NUNU, Nieuw Rande en de Haere een nieuwe gastvrije gouden driehoek op de Sallandse kaart verschijnt waar iedereen van harte welkom is.

Tags