Het is 12 januari 2000 als in huize Doornebosch een baby wordt geboren. Het is een jongetje, zijn ouders Bert en Sandra noemen hem Bryan. Niets bijzonders zou je denken, toch wel.
Bryan Doornebosch is de eerstgeborene in het jaar 2000 in Diepenveen en daardoor de Millenniumbaby van Diepenveen. Eigenlijk wàs hij de Millenniumbaby. Bryan is inmiddels een 13-jarige puber die dit jaar de basisschool heeft verlaten, hij heeft groep 3 een jaar overgedaan.

Jan Pepping was de directeur van basisschool De Slingerbos toen Bryan daar op school kwam. Bryan kan zich nog herinneren dat meester Pepping “een hele aardige man” was, iets dat je vandaag de dag nòg wel hoort als er gesproken wordt over de oud-directeur. Op school heeft Bryan vooral aandacht voor Geschiedenisles: “Ik heb ooit een geschiedenisboek gelezen en vond dat wel interessant, vooral over de 1e en 2e Wereldoorlog”. Spreekbeurten werden er ook gegeven, zo heeft Bryan verteld over de sportvisserij. “Voor die spreekbeurt heb ik mijn vishengels en andere spullen meegenomen”, vertelt Bryan enthousiast die samen met zijn vader regelmatig aan de waterkant te vinden is. Beiden zijn lid van de Diepenveense Hengelsport Vereniging (DHV) Een andere hobby is voetballen, niet op het voetbalveld maar gewoon op “het pleintje achter” samen met kinderen uit de buurt. “De kinderen gaan hier heel sociaal met elkaar om en komen regelmatig bij elkaar over de vloer”, vult moeder Sandra aan. Paardrijden, dè hobby van oudere zus Kayleigh heeft Bryan ook eventjes gedaan maar ging toch liever voetballen. Waar Bryan graag bij aanwezig is is de jaarlijkse Trekkerslep aan de Schapenzandweg. “Mijn vader en moeder zijn al heel wat jaren liefhebbers van de Trekkerslep”, zegt Bryan. Zodoende is Bryan ook betrokken bij dit evenemment. “De hele sfeer eromheen, de gezelligheid heeft ons altijd aangesproken”, zegt vader Bert. “We gaan altijd wat later kijken want dan komen de grotere, de zwaardere tractoren op de baan”, zegt Bryan glunderend.

Bryan is een jongen met het hart op de goede plaats, is altijd bereidt om anderen te helpen. Op school bood hij zijn hulp aan, als zijn moeder nachtdienst heeft gehad en dus overdag moet slapen is Bryan behulpzaam in huis, als hij aanwezig is tijdens de maandelijkse kinderdisco in de Hof van Salland loopt hij spontaan op mensen af met de vraag “Kan ik u wat te drinken aanbieden”?
De periode op de Slingerbosschool is nu voorbij. Na de cito-toets, de afscheidsmusical en het schoolkamp op Ameland breekt een nieuwe fase aan voor Bryan, het Voortgezet Onderwijs. Na de zomervakantie gaat hij studeren op Het Slatink, op Mavo-niveau. Een volgende stap in het leven van Bryan Doornebosch.

Tags