Voorafgaand aan de jaarlijkse Kerstmarkt rondom de dorpskerk in Diepenveen organiseerde het Oranjecomité Diepenveen weer de Lichtjeswandeling. Zo’n 400 mensen kwamen naar het dorpsplein naast de Hof van Salland om vandaar via de Schapenzandweg naar de bossen van Stratenus te lopen.

Met lampjes en lampionnen trok de menigte een spoor van licht in de duisternis en dat tegen een ondergaande zon gaf een feeërieke sfeer. Met het ver dragende geluid van de midwinterhoorn op de achtergrond liep men onder aanvoering van de Kerstman naar Geb en Geia (beter bekent als Huis Nieuw Rande) waar men zich te goed kon doen aan heerlijke chocolademelk. In het tweede deel van de wandeling, aan de Sallandsweg brachten saxofonisten Kerstliederen ten gehore. Via het Kerkpad eindigde de Lichtjeswandeling op de Kerstmarkt waar rondom de kerk allerlei kraampjes stonden opgesteld. In de kerk konden de aanwezigen genieten van prachtige muziek van o.a. Sempre Crescendo en Soli Deo Gloria. Voor de kinderen was natuurlijk de levende Kerststal het aandachtspunt.

Het Oranjecomité kan weer tevreden terugkijken, de weersomstandigheden waren goed, de sfeer gezellig, kinderen vermaakten zich, kortom een geslaagde Lichtjeswandeling.Harry Mulder (c)

Tags