De historische plek rond de Diepenveense kerk met de prachtige pastorietuin aan Kerkplein 5 te Diepenveen is donderdag 9 mei – Hemelvaartsdag – van 11.30 tot 17.00 uur het decor voor een Lentefair in Engelse sfeer. In de historische kloosterkerk zijn zang- en muziekoptredens. Ook is er een kleine tentoonstelling van mooie historische merklappen te bewonderen.

Er is een gezellige groenmarkt met planten, bloemen, tuin- en natuurinformatie en ambachtelijke tuinproducten zoals jams/chutneys, sappen en lavendelolie. Diepenveense groenondernemers presenteren hun producten of activiteiten. Bezoekers kunnen bloemen, planten, biologische groenten en andere ‘groen’materialen kopen.

Verschillende in Diepenveen actieve verenigingen zoals Groei en Bloei, de Imkervereniging, de Historische Vereniging en Duurzaam Diepenveen vertellen u over hun activiteiten. Er zijn demonstraties bloemschikken, korfvlechten en knutselworkshops voor de kinderen.

Aan het begin van de middag is de prijsuitreiking van de taartenwedstrijd door een deskundige jury. Daarna worden de taarten geserveerd op het tuinterras. Onder het genot van een kopje koffie of (Engelse) thee met taart of een boerenijsje kunt u hier genieten van de mooi aangelegde pastorietuin met een imkerij en een groentetuin.

Nieuw dit jaar is een wandelroute (4,5 km) vanaf de Lentefair door het landschap ten westen van het dorp Diepenveen met de landhuizen, de weiden en de bossen.

De Lentefair is in 4 jaar tijd een succesvol evenement geworden in Diepenveen. Het initiatief is ontstaan vanuit ‘groene’ vrijwilligers die belangstellenden willen laten genieten van deze prachtige historische locatie en het groene hart van Diepenveen. De toegang is gratis.

Bezoekers wordt gevraagd zoveel mogelijk met de fiets te komen. Dit in het kader van de duurzame en groene sfeer van de activiteit maar natuurlijk ook om parkeerproblemen te voorkomen.

Voor vragen en inlichtingen kunt u terecht bij Dhr. Henk Spit, 0570 – 591271 of bij Mevr. Hanne Struik, 06 – 53972168. Ook kunt u de activiteit volgen via de website www.lentefairdiepenveen.nl

Tags