Afgelopen woensdag werd naast de Hof van Salland voor de tweede maal een kleedjesmarkt georganiseerd. Dit initiatief is ontstaan vanuit de gedachte om in de zomervakantie iets extra’s te bieden, vooral voor de kinderen die niet op vakantie gaan. We hebben de kleedjesmarkten bewust in de eerste en de laatste week van de vakantie gepland er vanuit gaande dat dan de meeste kinderen thuis zijn. Buiten het Kinderdagkamp om, dat traditiegetrouw in de vijfde week van de vakantie plaatsvindt zijn er in deze periode weinig activiteiten voor de Diepenveense jeugd.

Een Dorpshuis hebben we al (zo wordt de Hof van Salland door velen genoemd) door de reconstructie van de Roeterdsweg hebben we nu ook een prachtig Dorpsplein dat zich onder andere uitstekend leent voor zomerse activiteiten. Ook de wekelijkse markt is inmiddels hier gesitueerd en volgende maand zal de Burendag dankbaar gebruik maken van deze locatie. Indien de weergoden ons minder goed zijn gezind kan de activiteit naar binnen verplaatst worden.

“De kleedjesmarkt is in eerste instantie bedoeld voor de jeugd uit Diepenveen maar kinderen van buiten ons dorp en ouderen zijn ook van harte welkom. Maar het moet niet te massaal worden, we willen het kleinschalig houden”, aldus initiatiefnemer Leroy Endendijk.
Voor de inwendige mens werd ook gezorgd, de aanwezigen konden heerlijke poffertjes eten of genieten van een lekker ijsje, ook konden kinderen zich laten schminken.

Of deze activiteit een vervolg krijgt is nog even afwachten. Zeker is dat voor het volgend seizoen al een aantal plannen klaarliggen die nog verder uitgewerkt moeten worden. Zodat ons Dorpsplein nog meer uitstraling krijgt, waar ook de toerist onder het genot van een hapje en een drankje even kan vertoeven. Het kloppend Hart van Diepenveen.

[AFG_gallery id=’86’]

Tags