De Kerstmarkt op zaterdag 14 december 2013 in Diepenveen begint dit jaar weer met een Lichtjeswandeling voor jong en oud  vanaf de parkeerplaats achter het Hof van Salland aan de Roeterdsweg. Kinderen kunnen daar vanaf 16.30 uur een lampion kopen en het vertrek van de stoet is om 16.45 uur.

De wandeling duurt ongeveer een uur en gaat via sfeervol verlichte bospaden naar Geb en Gaia bij Nieuw Rande, waar alle wandelaars warme chocolade door het huis krijgen aangeboden. Daar kunnen ze tevens luisteren naar de tonen van de Midwinterhoornbloazers.
Daarna wandelt de stoet naar de Kerstmarkt in en rond de sfeervol verlichte dorpskerk op het Kerkplein. Stevig schoenen en eventueel een zaklantaarn zijn aan te raden.

Programma kerk
In de kerk treden koren en muzikanten op tussen 17.00 en 20.00 uur.

17.00 – 17.45 uur Soli Deo Gloria + samenzang

18.00 – 18.45 uur Sempre Cresendo m.m.v. Soli Deo Gloria

19.00 – 19.30 uur Chr. Gem. Zangvereniging Sursum Corda uit Twello zingt bekende Nederlandse en Engelse kerstliederen, afgewisseld met modern kerstrepertoire o.l.v. Wim Koelewijn

19.30 – 20.00 uur Vocaal Ensemble Battimenti brengt daaromheen een gevarieerd programma ten gehore met muziek van o.a. Mozart, Vivaldi en Pachelbel o.l.v. Wim Koelewijn

Kerstmarkt
Buiten is er weer een kerststal met Maria en Jozef, die met een ezel op zoek zijn naar een beschutte plek en de herders en een aantal dieren.  Voor de sfeer ligt er sneeuw en doet de Kerstman al luidend zijn ronde.
De standhouders van de kerstmarkt staan in een aantal open partytenten waaronder ook het publiek droog kan staan. Er staan ondernemers en verenigingen met eten, drinken en aan de kerst of winter verwante artikelen of ter ondersteuning van een goed doel.

De kerstmarktcommissie heeft een boom vol loten gehangen, waarmee u een prijs kunt winnen. De kerstmarkt duurt van 17.00 tot 20.00 uur en wordt georganiseerd door de Kerstmarktcommissie bestaande uit leden van de buurtvereniging De Vossebelt, Zangvereniging Soli Deo Gloria, de Protestante Gemeente Diepenveen en de Ondernemersvereniging Diepenveen. De Stichting Oranjecomité Diepenveen verzorgt de Lichtjeswandeling.

[AFG_gallery id=’108′]

Tags