Afgelopen zondag hoorde de technische staf van vierdeklasser Diepenveen ‘m in de dug out kraken, de knie van captain Michel Berends. De ervaren voetballer zelf voelde direct dat het mis was met zijn gewricht en spreekt na controles in het ziekenhuis inmiddels over het einde van zijn carrière.

Michel Berends is 35 jaar, vader van twee kinderen. Een dochter van 3,5 en een zoontje van elf maanden. ‘Een handenbinder’, vertelt de gekwetste Diepenvener. Dat moet in de familie zitten… Berends staat zelf namelijk ook als handenbinder bekend op de Deventer voetbalvelden, maar aan dat tijdperk lijkt nu een einde gekomen. De motor van het huidige Diepenveen is ‘vastgelopen’.

Kruisband
Gisteren werd de schade opgenomen door de orthopeed, die constateerde waar Berends zelf al voor vreesde: kapotte voorste kruisband van de rechterknie. Daarnaast is ook de binnenband van die knie stuk. Dat kost minimaal een jaar herstel en revalidatie. Iets waarmee de routinier helaas bekend is. Een kleine drie jaar geleden liep hij in een wedstrijd tegen Sportclub Deventer eenzelfde blessure op, aan zijn andere knie.

Lees meer…

Tags