Op donderdag 14 februari 2013 is Lowie van Gorp te gast bij Yarden Uitvaartcentrum Steenbrugge in Diepenveen en geeft hij een interactieve lezing. Tijdens deze lezing vertelt hij over de ziekte en het uiteindelijke overlijden van zijn dochter. Een indrukwekkend verhaal, ondersteund door foto’s op een groot scherm van Guusje en van zijn gezin. Vanwege het aangrijpende karakter van zijn verhaal is er na de lezing uitgebreid gelegenheid om te reageren; Van Gorp neemt dan ook ruim de tijd om mensen persoonlijk over hun ervaringen en vragen te woord te staan en zijn boek ‘KanjerGuusje’ te signeren.

Social media en rouw
Tijdens de lezing is ook aandacht voor de rol die de social media geven in het leven van Van Gorp. Hij vertelt over de weblogs en de tweets die hij over Guusje schreef en schrijft en de positieve kracht die hem dat geeft. Bijzonder is dat hij met deze teksten veel mensen raakt: zijn weblog is nu al meer dan 10 miljoen keren bezocht, zijn twitteraccount @lowievangorp heeft inmiddels duizenden volgers en #KanjerGuusje is al twee keer trending topic geweest (meest besproken onderwerp op Twitter). In 2011 werd hij uitgeroepen tot Twitteraar van het Jaar.

Stichting KanjerGuusje
Ter nagedachtenis aan zijn dochter heeft Van Gorp de Stichting KanjerGuusje opgericht, die de zorg voor kinderen met kanker en hun naasten ondersteunt. De opbrengst van het boek ‘KanjerGuusje’, dat inmiddels al een tweede druk heeft, gaat naar de Stichting KanjerGuusje.

kanjer Guusje flyer

Datum en locatie
De lezing, aangeboden door de vrijwilligers van de Yarden Vereniging, vindt plaats in Yarden Uitvaartcentrum Steenbrugge, Raalterweg 29, 7431 PA in Diepenveen van 19.30 tot 21.30 uur. Vanaf 19.00 uur staat er voor bezoekers koffie en thee klaar. Vooraf aanmelden wordt geadviseerd via www.yarden.nl/agenda of via telefoonnummer 06 4998 3360 (tijdens kantooruren). De toegang is gratis!

Yarden
Als één van de grootste uitvaartorganisaties van ons land vindt Yarden het haar maatschappelijke verantwoordelijkheid mensen te helpen met de verwerking van rouw en verlies. Daarom organiseren zij interactieve lezingen als deze, maar ook speciale herdenkingsbijeenkomsten, filmvoorstellingen in filmhuizen en TRAXX theatervoorstellingen op scholen. Surf naar www.yarden.nl/agenda voor de hele activiteitenagenda.

Tags