Vanaf nu blijft iedereen langer thuis wonen! Dat is eenzelfde feit als het langer doorwerken tot 67 en verder. Je moet je er op instellen. Dat doet POWER Diepenveen. POWER (Prettig Ouder Worden En Reflecteren) is een netwerk in Diepenveen van mensen met pensioen en pit. We willen kennis vergaren over goed oud worden en dat laten zien aan iedereen die zich in het onderwerp wil verdiepen. Vandaar organiseren we op 26 oktober 2013 van 14.00 – 17.00 uur in de Hof van Salland te Diepenveen een infomarkt over het blijven wonen in je eigenhuis en wel in je eigen dorp.

Mensen denken veel in aanpassingen en als dat niet kan in verhuizen. Met verhuizen gooi je echter een belangrijk netwerk weg, het netwerk van je buren, waar je misschien jarenlang een goede band mee opgebouwd hebt. Tussen aanpassen en verhuizen zitten veel meer oplossingen, die we laten zien. Waarom geen tijdelijke mantelzorgunit in de tuin? We laten de woning zien op de markt.
Waarom geen student laten wonen in huis, die klusjes doet tegen een lagere huur? Een speciale stichting begeleidt daarbij. Waarom je tuin niet onderhoudsvriendelijker maken? We doen suggesties.

En dan het aanpassen van je huis zover dat kan. Tijdens je leven verbouw je altijd wel iets. Als je toch gaat verbouwen, kijk dan niet alleen naar de prijs/ kwaliteit-verhouding en milieu-aspecten, maar ook naar investeringen, die handig zijn als je oud bent. Wanneer je ze pas realiseert als je het echt nodig hebt maak je veel meer kosten. Bij het opnieuw inrichten van je kamer kun je maatregelen nemen waardoor je later een robotstofzuiger kunt gebruiken. Eens in de zoveel jaar vernieuw je je dekbedhoezen. Waarom geen hoezen met ritsen? Bij het verbouwen van de douche zijn er grondregels voor jong en oud om geen botbreuken op te lopen. Waarom nog dat gepier met een sleutel in je voordeursleutel als het zonder kan? Kluswijzer voor senioren? Haal hem op.

We willen op deze beurs slimmigheidjes laten zien, die je zelf makkelijk kunt aanschaffen, maar ook aan ouders en grootouders cadeau kunt doen. Met de infomarkt hopen we mensen aan het denken zetten over hun toekomst. Want de tijd van “Oh als het niet meer gaat, ga ik wel naar het verzorgingshuis” is voorbij.

Iedereen is welkom.

Tags