Imkervereniging Deventer heeft tijdens de viering van haar 100-jarig bestaan een Koninklijke Erepenning gekregen. Burgemeester Heidema overhandigde de onderscheiding.

De erepenning wordt door de Koning toegekend aan verenigingen, stichtingen of instellingen en symboliseert de waardering voor bijzondere verdiensten. De zeventig vrijwilligers van de Imkervereniging Deventer houden zich op allerlei vlakken bezig met het in stand houden en bevorderen van de imkerij en de bijen in Deventer. Ook worden er lezingen, workshops en excursies georganiseerd.

Of 1913 nu echt het oprichtingsjaar is van de Deventer imkers is misschien wat discutabel. Sia: “Voor en na de oorlog hebben er in deze omgeving verschillende verenigingen bestaan. De vereniging van Deventer was voor de oorlog al verdwenen, maar daarnaast had je nog Colmschate, Twello en Diepenveen. Uiteindelijk zijn die allemaal gefuseerd. We hebben 1913 gekozen, omdat dat het jaar is dat Diepenveen opgericht werd en zich aansloot bij de toenmalige VBBN.”


Harry Mulder (c)

Tags