Op een winderig sportpark en met enig fortuin in de slotfase van het duel heeft IJsselstreek vanmiddag drie punten over gehouden aan het duel met streekgenoot Diepenveen. De ploeg van trainer Herman Harleman trok in de extra tijd aan het langste eind en won de schitterende wedstrijd met 3-2.

De levendige openingsfase van de derby leverde aan beide kanten een aantal gevaarlijke momenten op. Het eerste gevaar was van Diepenveen. Maurits Hattink zette Jeffrey Mooren op mooie wijze voor doelman Mark Witteveen, die de bal naast zijn doel zag rollen. Het eerste gevaar van de tricolors kwam na een klein kwartier spelen tot stand. Sedat Bayyurt bracht Fabian Kruize oog in oog met keeper Niek Agema, maar de topschutter zag zijn schot op de voeten van Agema belanden.

Nog geen minuut later kreeg IJsselstreek de uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Na een fout in de Diepenveense defensie schoot Kruize op de vuisten van de half omvallende Agema en vervolgens schoot Antonio Bianco snoeihard op de dwarsligger. Even later raakte ook IJsselstreeks aanjager Zemir Mujic het aluminium. Diepenveen ontsnapte na het openingskwartier weliswaar een aantal keren aan een achterstand; toch weerde de ploeg van Hans Nijboer zich ook kranig.

Lees meer…

Tags