Na de uitstekende overwinning van vorige week, heeft Diepenveen gistermiddag een verrassende thuisnederlaag geleden tegen promovendus Hoonhorst, dat daarmee de feestelijke ‘Kick Off’ van Diepenveen hardhandig verstoorde. Het elftal van trainer Hans Nijboer was geen schim van de ploeg die vorige week over Davo walste en verloor nu met 1-2.

In een gelijkopgaande, maar matige eerste helft raakte Hoonhorst al snel de lat na een ware scrimmage, maar was het Diepenveen dat de meeste kansen creëerde. Het vizier van de Diepenveense aanvallers stond echter niet op scherp. Tevens liet de uitstekende keeper van Hoonhorst de hele wedstrijd blijken niet mee te willen werken aan het Diepenveense feestje. Na een half uur kwamen de gasten op voorsprong. Een uittrap van de keeper werd goed aangenomen en beheerst doorgespeeld, waarna een Hoonhorstse aanvaller tussen twee Diepenveense verdedigers door kroop en afrondde.

Diepenveen stelde al snel orde op zaken, want in de 41e minuut viel de gelijkmaker. Een doeltrap werd doorgekopt door Kevin Schoot, waardoor Coos Temminck vanaf de middenlijn gelanceerd werd. Ondanks dat hij naar de buitenkant werd gedreven, wist hij met een harde en lage voorzet Gijs de Rooij te bereiken, die de bal hard onder de keeper door schoot. Na de rust kwam Diepenveen een kwartier lang niet in de problemen en werden enkele mogelijkheden gecreëerd. Uit het niets maakte Hoonhorst echter een knap doelpunt uit een snelle counter, waarna de onrust in het Diepenveense spel alleen maar verder toenam.

Lees meer…

Tags