Kwekerij ‘Het Nieuwe Veld’ in Diepenveen organiseert op zaterdag 21 september vanaf 11.00 uur weer een herfstmarkt. Dit jaar wordt extra aandacht besteed aan duurzaam tuinieren.

De herfst is een prachtig jaargetijde waarin voor de tuinliefhebber veel te doen valt. Ook de tijd om in de tuin wat nieuws te proberen. Ideeën hiervoor en veel bijzondere planten zijn te vinden op de herfstmarkt van zorgkwekerij ‘Het Nieuwe Veld.’

In de 7500m2 grote kwekerijtuin kunnen bezoekers de vele vaste planten bekijken. Deze zijn op traditionele en duurzame wijze opgekweekt. Dit betekent geen doorsnee assortiment, fair of plantenmarkt. Wel een must voor tuinliefhebbers die sfeer en specialiteiten weten te waarderen.

Op deze herfstmarkt zijn onder meer bloembollen te koop en staan diverse ondernemers met streekproducten. Verder zijn er kramen met fruitchutneys en jams, bijenproducten, tuintafellinnen (Arbeid Adelt) en tuinmeubels van steigerhout. Afwisselend zijn er miniconcerten op gongs en korte workshops over duurzaam tuinieren. Voor de kinderen zijn er workshops mozaïek. Ook kan het openlucht Bijenmuseum (in oprichting) worden bezocht.

De Theeschenkerij en het Tuinwinkeltje zijn open. Bezoekers kunnen soep, koffie en kruidenthee krijgen om in de tuin op te drinken. Daarvoor zijn zitjes gemaakt. Voor liefhebbers zijn er herfsthapjes en sapjes en de eigen specialiteit Veldkoek met honing.

Wanneer: zaterdag 21 september 2013 van 11.00 tot 17.00 uur.
Waar: Kwekerij ‘Het Nieuwe Veld’, Boxbergerweg 46 in Diepenveen.

Tags