Met een grote glimlach verliet Helios-trainer Marco Waslander het kunstgrasveld op sportcomplex de Zunnebargh na een oefenpot van zijn team tegen het Diepenveen van coach Hans Nijboer. Waslander had daar na de 1-9 overwinning alle reden voor.

Nijboer heeft kunnen constateren dat zijn defensie nog niet klaar is voor spitsen zoals Sander Krijns; de spits scoorde namelijk zeven keer. De openingsfase van de wedstrijd ging redelijk gelijk op. Helios had het meeste balbezit, maar Diepenveen kwam er een aantal keren dreigend uit. De geel-zwarten kwamen na een kwartier op voorsprong. Gijs de Rooij rondde een mooi opgezette aanval af. Het antwoord van Helios kwam snel. Nog geen twee minuten later trof Sander Krijns het doel, waardoor de stand weer gelijk was.

De defensie van Diepenveen zal komend seizoen de meeste aandacht hebben van coach Nijboer. In die linie ligt de zwakke plek van zijn selectie namelijk. Helios liet zien er makkelijk van te kunnen profiteren. Na een half uur spelen was de tussenstand 1-3 na doelpunten van Krijns en Dennis Hettinga. Waslander zal genoten hebben van de prachtige acties, terwijl collega Nijboer zag dat zijn verdediging niet ingreep. De spelers zochten met deze tussenstand even later de kleedkamer op.

Lees meer…

Tags