Duizenden belangstellenden bezochten gisteren de Oranje Braderie in Diepenveen. Voorafgaand nam burgemeester Andries Heidema samen met zijn echtgenote de aubade af. Na de aubade lieten de kinderen van de basisscholen een paar honderd ballonnen de lucht in. Op het nieuwe plein naast het Hof van Salland onthulde burgemeester Heidema met enkele schoolkinderen de speciaal voor koning Willem Alexander Konings Linde.

Naast de traditionele braderie met marktkramen, kleedjes en terrasjes was ook de brandweer vertegenwoordigd en gaven demonstraties. De kinderen mochten met de waterspuit op een bal schieten en een brandje blussen. De organisatie had ook voor de geïnteresseerden een TV-scherm geplaatst op het Oranjeplein. Vanaf hier was de abdicatie en inhuldiging van de nieuwe Koning te volgen.


Beelden de Stentor

[stextbox id=”info”]Meldt u rechts op deze pagina aan voor de jaarlijkse e-mail met het programma van Koningsdag Diepenveen. Wij sturen u slechts éénmaal per jaar een overzicht van de activiteiten in Diepenveen.[/stextbox]

Tags