Op zondag 18 augustus en zondag 15 september organiseert IJssellandschap de excursie Rijkdom en Verval. Op de fiets, want dat is de mooiste manier om het landschap te beleven. En met een gids, die vertelt over het verleden en het heden van deze bijzondere plekken zo dicht bij Deventer.

Centraal staan de twee landgoederen van IJssellandschap; Huis Nieuw Rande in Diepenveen en Havezate de Haere in Olst. Aan de hand van het thema ‘Rijkdom en Verval’ maakt u kennis met het verleden en het heden van deze bijzondere locaties en hun bewoners. De excursie start op de oude begraafplaats aan de Diepenveenseweg in Deventer en dat is niet voor niets… Vanaf deze begraafplaats fietst u in de voetsporen van de bewoners van de beide landgoederen. Op landgoed Nieuw Rande is er een tussenstop met koffie en thee. De volle glorie van Nieuw Rande zal natuurlijk niemand ontgaan, maar waar zijn eigenlijk Smets Rande en Oud Rande gebleven? En KeizersRande, wat is dat eigenlijk? De fietstocht wordt vervolgd in de richting van het landgoed de Haere. Nadat u van alles te weten bent gekomen over de opkomst van deze Havezate en het verval na het vertrek van de laatste adellijke bewoners, bent u aan het eind gekomen van de excursie. Vanzelfsprekend is het mogelijk om nog even na te genieten van het prachtige park en het landgoed voordat u op eigen gelegenheid weer huiswaarts gaat. Start is om 13.00 uur en de duur ca. 2,5 uur. Kosten € 4,50 inclusief koffie/thee. Zie www.ijssellandschap.nl voor meer informatie.

Aanmelden (verplicht) per mail via info@ijssellandschap.nl met vermelding van naam, adresgegevens en het aantal deelnemende personen of telefonisch: 0570-635955. (fiets zelf meenemen).

Tags