Speciaal voor de D-, E- en F-pupillen wordt eenmalig een Goalmaster voetbalclinic gehouden bij DSC Diepenveen op zondag 21 april. Ex-international Theo de Jong, die jarenlang bij Feyenoord speelde en ook trainer bij Go Ahead Eagles is geweest, komt voor deze bijzondere activiteit naar sportpark de Zunnebargh.

De demonstratietraining wordt georganiseerd om fondsen te werven voor de bestrijding van kanker waar helaas elk gezin vroeg of laat weleens mee te maken krijgt. Op 29 april 2012 overleed Clemens van Heck als gevolg van deze ziekte. Zijn zonen Olivier (A1) en Cédric (eerste elftal) zijn verbonden aan Diepenveen. Clemens was zelf actief als vrijwilliger voor de vereniging.

Alpe d’HuZes
Zijn vrouw Marie-Francoise van Heck neemt dit jaar deel aan de wielerwedstrijd Alpe d’HuZes om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Een van de activiteiten die wordt gehouden, is deze bijzondere clinic, die wordt verzorgd door Herman Poos, de bedenker van dit programma en levensvriend van Clemens.

Goalmaster is een trainingsprogramma voor voetballende kinderen in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar. De demonstratietraining duurt twee uur en bestaat uit een circuitvorm met een competitievorm met finales die leiden tot individuele winnaars in de verschillende leeftijdscategorieën. Zowel jongens als meisjes kunnen hier aan deelnemen.

Maximaal 72 deelnemers
Aan Goalmaster kunnen maximaal 72 jeugdspelers meedoen. Bij voorkeur 24 D-, 24 E- en 24 F-pupillen want dat zorgt voor de beste en leukste competitie. Goalmaster is in 1994 bedacht en ontwikkeld door voetbaljournalist Herman Poos en hoofdredacteur Henny Kormelink van de Voetbaltrainer. De toenmalige trainers van Ajax (Louis van Gaal), Feyenoord (Wim Jansen) en PSV (Hans Westerhof) ondersteunden de activiteiten met als doel kinderen meer en beter te laten voetballen. Goalmaster is later overgenomen door de KNVB en bestaat nog steeds als een voetbalpromotie-activiteit.

In de loop der jaren hebben vele tienduizenden kinderen over het hele land deelgenomen aan Goalmaster. De Tros heeft zelfs een tv programma naar Goalmaster vernoemd. Ook diverse andere tv programma’s (Eurosport, Jeugdjournaal en TROS sport) hebben er uitvoering aandacht besteed, zie ook het filmpje hieronder.


Talentontdekker
Theo de Jong komt belangeloos naar Diepenveen als vriend van Herman Poos en om een bijdrage te leveren aan het goede doel. Hij wordt in Nederland gezien als een van de belangrijkste ontdekkers van talenten, zoals de ex-internationals Jaap Stam, Bert Konterman en de Finse verdediger Sami Hyypia die jarenlang bij Liverpool speelde. Theo de Jong werkte zelf als trainer in Trinidad Tobago, China, Iran, Cameroen, Albanië en Finland.

Jeugdspelers van DSC Diepenveen kunnen zich tot vrijdag 19 april inschrijven voor deze training bij voorzitter Rob Spliethof.  Email:  Rspliethof@aoc-oost.nl. Telefoon: 0650896750

De training begint zondag 21 april om 10.00 uur en is om 12.00 uur afgelopen. Hoofdtrainer Hans Nijboer en voorzitter Rob Spliethof, die zelf ook hoofdtrainer is geweest, verlenen er onder andere hun medewerking aan, evenals de zonen van Clemens van Heck, Olivier en Cédric.

Bijdrage aan kankerbestrijding
Aan elke deelnemer wordt een bijdrage van 15 euro gevraagd. Gaarne dit bedrag zondag 21 april ter plekke voor de training contant (en graag gepast) te betalen. De volledige opbrengst van de training wordt besteed aan de bestrijding van kanker. De organisatie zelf stelt nog leuke prijzen beschikbaar voor de beste spelers in de verschillende leeftijdsgroepen.

Toeschouwers zijn vanzelfsprekend van harte welkom.

Tags