Duurzaam Diepenveen organiseert op 13 april ’s middags een duurzame open huizen. Startpunten zijn Wechelerweg 27, Burgemeester Arriënsweg 15 of Veldkampweg 5. Op de website http://www.duurzaamdiepenveen.nl/ staat meer informatie. ‘s Middags van 13.30 tot 16.30 uur kunnen vijf woningen in Diepenveen bezocht worden waarvan de bewoners vol overtuiging hebben geïnvesteerd in zonnepanelen, diverse isolatiemaatregelen, luchtbehandeling, regenwaterafkoppeling, leemkachels, etc. Belangeloos geven zij u informatie over hun ervaringen.

Op twee locaties zijn de energieadviseurs Ron Stet (Coen Doen) en Ben Dull (Energie in actie) aanwezig om gerichte vragen te beantwoorden. Op de website staat waar zij te bereiken zijn.

In 2013 is er nog subsidie op zonnepanelen en tijdelijk is het BTW-tarief op arbeidsloon voor zonnepanelen, isolatiemaatregelen, e.d. verlaagd. Tegelijk blijven de energieprijzen stijgen. Zelfs zonder subsidie zijn zonnepanelen binnen tien jaar terug te verdienen en door de lagere BTW is isolatie (vanwege de hoge gasprijs) zeer lucratief. Noteer deze middag in de agenda of op de kalender!

Tags