Diepenveen heeft zondagmiddag een terechte, maar geflatteerde nederlaag geleden bij hoogvlieger Haarle. Na een snelle tegengoal speelde het elftal van trainer Hans Nijboer een prima eerste helft. Echter de tweede tegengoal, vlak voor de rust, bleek de genadeklap voor Diepenveen tegen de stugge thuisploeg.

Op het natte hoofdveld van sportpark ‘De Pastoorsmoat’ begon Haarle voortvarend aan de wedstrijd. Met veel bewegende spelers werd de achterhoede van Diepenveen onder druk gezet. Dit leidde al in de vierde minuut tot de openingstreffer. Een voorzet werd door laatste man Herman Boschloo ongelukkig weggewerkt, maar belandde met veel geluk nog op de paal. Het speeltuig kon echter niet uit de gevarenzone gewerkt worden, waarna een Haarlese aanvaller de bal over de doellijn tikte. Hierna kreeg Diepenveen steeds meer controle over de wedstrijd en werden een aantal goede aanvallen opgezet, waarbij de geelzwarten zichzelf ‘vergaten’ te belonen.

Met name de rappe Davey Mooren en Maurits Hattink waren een plaag voor de defensie van de thuisploeg. Ondanks dit veldoverwicht was het Haarle dat in de 40e minuut uit een lepe counter zijn voorsprong verdubbelde. Diepenveen had in de slotminuut van de eerste helft nog recht op een penalty, maar een handsbal op de doellijn na een kopbal van Jeffrey Mooren werd weliswaar door de scheidsrechter waargenomen, maar om onbegrijpelijke redenen niet van een passende maatregel voorzien.

Lees meer…

Tags