In een wedstrijd die twee totaal verschillende helften kende, heeft Diepenveen gistermiddag de punten in eigen huis weten te houden. In de eerste helft werd Diepenveen overklast door een sterk Sallandia en mocht het blij zijn met een ruststand van ‘maar’ 0-1. Een snelle gelijkmaker na de rust bezorgde Diepenveen echter vleugels, waarna het als collectief strijdende elftal van trainer Hans Nijboer zichzelf naar een mooie 3-1 overwinning voetbalde.

Na de eerste helft zag het er niet naar uit dat Diepenveen de punten op ‘de Zunnebargh’ zou houden. De gasten hadden het betere van het spel en creëerden een aantal goede kansen, waar Diepenveen nauwelijks iets tegenover wist te zetten. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Sallandia zijn eerste goede kans: een schot van dichtbij werd door doelman Niek Agema met een goede reflex over de lat getikt.

Aanvalslust
Hierna was het nog niet gedaan met de aanvalslust van de Sallandianen, nadat eerst een aanval over links een voorzet opleverde die voor open doel naast werd gekopt, leidde een identieke aanval na een half uur de verdiende 0-1. In het vervolg van de eerste helft kreeg Sallandia nog enkele mogelijkheden om de score uit te breiden en mocht Diepenveen bovendien niet mopperen dat een overtreding binnen de zestien over het hoofd gezien werd door de scheidsrechter. Ondanks de lastige eerste helft overheerste bij Diepenveen het besef dat het ‘slechts’ 0-1 stond en er dus nog alles mogelijk was.

Lees meer…

Tags