Voor de derde week op rij heeft Diepenveen een thuiswedstrijd verloren. Na de nederlagen tegen Wilp en Activa (twee keer 1-2) was ABS afgelopen zondag met 2-3 te sterk voor het team van oud ABS-trainer Hans Nijboer.

Diepenveen speelt de laatste wedstrijden om ‘des keizers baard’ en dat was duidelijk te merken aan de scherpte van een groot aantal spelers, hetgeen een gezapig spelend Diepenveen opleverde. Op de overwinning van ABS, dat de afgelopen weken ook niet in goeden doen is, was dan ook niet veel af te dingen. De wedstrijd begon voortvarend voor de thuisploeg. Nog voordat een speler van ABS de bal had geraakt, lag deze namelijk al in het net. Een langlopende Diepenveense aanval belandde net buiten het strafschopgebied bij middenvelder Dennis Melkert, die met een bekeken schot in de verre hoek de keeper van ABS kansloos liet.

Vlagsignaal
De voorsprong was echter van korte duur en de manier waarop de gelijkmaker tot stand kwam, was illustratief voor het verdere verloop van de wedstrijd. Een aanvaller van ABS bevond zich, na druk te hebben gezet op een terugspeelbal, moederziel alleen in het Diepenveense strafschopgebied. Toen hij vervolgens de bal van een medespeler ontving, twijfelde niemand er aan dat de scheidsrechter het vlagsignaal van de grensrechter zou overnemen. Dit deed hij echter niet, waardoor ABS in tweede instantie kon scoren.

Lees meer…

Tags