Onlangs organiseerde de Stichting Jongerenorganisatie Diepenveen (SJD) weer de Club Fiesta. Dit is een gezellige avond voor jeugdigen uit de eerste drie klassen van het voortgezet onderwijs. Het idee voor het organiseren van deze activiteit is ontstaan uit de gedachte dat voor de leeftijdsgroep 12 t/m 16 jaar maar weinig wordt georganiseerd. Deze kinderen zijn net te oud om mee te doen aan activiteiten voor kinderen van de basisschool en vaak te jong om toegelaten te worden in een discotheek waar alcoholische versnaperingen te verkrijgen zijn.

De Club Fiesta is bedoeld voor kinderen uit Diepenveen waarbij het is toegestaan om een introducé mee te nemen, zij hoeven niet per sé uit ons dorp te komen. Wèl moet iedereen een ID-pas bij zich hebben en tonen zodat de organisatie effectief kan optreden bij eventuele ongeregeldheden maar gelukkig is dat nog nooit nodig geweest, aldus voorzitter Wibo Paalman. Om kinderen uit groep 8 van de basisschool al vast ‘warm’ te maken voor deze ‘tienerdisco’ mochten zij ook meegenieten van deze activiteit van de SJD.

De disjockeys Tom Kroeze en Robert Edelbroek die ook hun medewerking verlenen aan de maandelijkse Kinderdisco’s zorgden met muziek en laserlicht weer voor een waar spektakel. Op deze avond was er ook een gastoptreden van MJD en Viso, twee rappers uit Deventer. “Voor de afwisseling en om iets nieuws toe te voegen hebben we deze twee rappers uitgenodigd om hun medewerking te verlenen aan de Club Fiesta”, aldus Tom Kroeze.

De volgende Club Fiesta zal in oktober plaatsvinden, zoals altijd in de grote zaal van de Hof van Salland. Dan zijn ook de andere activiteiten van de SJD weer begonnen, zoals de Timmerclub, Kookclub, Schaakclub, Tienerclub, Kinderdisco en Zelfverdediging voor meiden. “We willen de kinderen hier in Diepenveen de mogelijkheid bieden om na schooltijd op een creatieve en leerzame manier hun vrije tijd in te vullen, om in een gezellige ambiance samen bezig te zijn. Dit kan natuurlijk alleen gerealiseerd worden dankzij de enorme inzet van veel vrijwilligers”, zegt Wibo Paalman.

[AFG_gallery id=’68’]

Tags