Op zondagavond 10 november 2013, vindt in de Protestants Kerk te Diepenveen een koor- en samenzangavond plaats. We luisteren naar, en zingen mee met bekende liederen bij inspirerende zang, orgel- en pianospel.

Medewerking wordt verleend door:

  • Chr. Gemengde Zangvereniging Soli Deo Gloria uit Diepenveen, olv Joan Jonkman.
  • Muziekvereniging Sempre Crescendo uit Diepenveen, olv Piet Urff.
  • Tjaco van der Weerd, een jonge, blinde musicus, die o.a. ook de diensten begeleidt in de kerk van Zwartsluis.

Tijdens de dienst wordt er gecollecteerd voor de stichting Light For The World. Deze stichting ondersteunt lokale organisaties in ontwikkelingslanden die zich inzetten voor bestrijding van vermijdbare blindheid en inclusie van mensen met een handicap. Meer informatie over deze stichting vindt u op: www.lightfortheworld.nl. Beide verenigingen hebben aangegeven gaarne voor dit goede doel te willen meewerken en de muziekvereniging Sempre Crescendo bestaat dit jaar 90 jaar. Dus het wordt dubbelfeest.

 

Wat doet: “Light for the World “?

Light for the World is een Chr. stichting. Deze stichting heeft haar centrale kantoor in Veenendaal. Vanuit deze plek verleent zij hulp aan blinden en slechtziende mensen, vooral kinderen in Afrika en Azië. Deze stichting is al meer dan 30 jaar actief, en niet gebonden aan religie, geloof of ras, zij helpen iedereen. Het werkterrein bevindt zich in de derde wereld vooral Afrika, Azië.

“Light For the World”; voert haar taak uit via projecten die gericht zijn op:

  • Preventie en behandeling van oogaandoeningen in de breedste zin van het woord.
  • Onderwijs aan blinden en slechtzienden.
  • Vaktrainingen voor deze doelgroep.

Op de Goede doelen lijst van dagblad Trouw is deze stichting uit geroepen tot nummer 1, daar ze de gelden goed besteden en het direct terug vloeit naar het goede doel. (peiling dagblad Trouw 2011 en in 2012 bereikten ze de 2e plaats)

Aanvang van de avond is: 19.30 uur.

Toegang is vrij, de kerk is open vanaf 19.00.

Neem allemaal uw buur, vriend of vriendin mee, dan heeft niemand iets gemist! En u biedt de mensen in de derde wereld een nieuwe kans tot zelfontplooiing.

Tags