Het Oranjecomité Diepenveen organiseerde ook dit jaar tijdens de Aubade op Koninginnedag een ballonnenwedstrijd voor de Diepenveense jeugd. Ieder jaar weer geeft het oplaten van de ballonnen een kleurrijk schouwspel, waren het in voorgaande jaren alleen oranje ballonnen, dit jaar kozen ook rode, witte en blauwe ballonnen het luchtruim. Dit vanwege de abdicatie en inhuldiging van Koning Willem Alexander.

In het verleden gebeurde het nog wel eens dat men de wind verkeerd had ingeschat waardoor veel ballonnen maar een korte route aflegden, ze bleven hangen in de “Juliana en Bernhard eik” op de Aubadeplaats. Met recht werd deze boom toen een Oranjeboom. Gelukkig ging het deze keer goed.

Op aangeven van burgemeester Andries Heidema werden de ballonnen losgelaten om vervolgens aan een reis richting het Oosten te beginnen, een aantal is immers tot ver over de Duitse grens gevonden. Tot een maand na Koninginnedag, de laatste want volgend jaar vieren we Koningsdag konden teruggestuurde kaartjes meedingen naar de prijzen. Deze werden afgelopen vrijdag uitgereikt op de beide Basisscholen in Diepenveen. Ook kregen de prijswinnaars hun kaartje terug om te bewaren als een leuke souvenir.

De 1e prijs ging naar de 7-jarige Luca Mensinga uit groep 3 van De Zonnewijzer. Zijn ballon werd teruggevonden in Ochtmannien Süstedt in de buurt van Bremen. Luca kreeg een prachtige voetbal met bijbehorende pompje.
De 2e prijs kreeg Evi Vere Bilijam, zij is 5 jaar en zit in groep 1d van De Slingerbos. Een prachtige tekenblok met pastelpennen viel haar ten deel. Inmiddels heeft ze al verscheidene tekeningen gemaakt, aldus haar moeder. Haar ballon werd teruggevonden in Affinghausen.

[AFG_gallery id=’72’]

De 3e prijs was voor de 9-jarige Gydo de Winter uit groep 5a van De Slingerbos. Zijn kaartje is teruggestuurd door de heer Harry Kindt vanuit Alfhausen. Hij is niet de eigenlijke vinder van de ballon zoals in zijn brief te lezen is: “Eigentlich hatte unser Hund den oranjenen luftballon im Maul gehabt und brachte ihn mir”. “Leuk dat ze de moeite nemen om een brief te sturen”, zegt vader Arjen. Ook Gydo kreeg een kleurrijke voetbal met bijbehorende pompje.

Volgend jaar vieren we dus de 1e Koningsdag, ook dan zullen tijdens de Aubade weer ballonnen opgelaten worden en hopen de kinderen dat hun ballon het verst komt.

Tags