Vorig weekend organiseerde het Oranjecomité Diepenveen een aantal activiteiten in aanloop naar Koninginnedag. Het programma dat sinds enkele jaren vaste vorm begint te krijgen begon vrijdagavond met de Oranjedisco’s, dit jaar onder de naam Kings and Queens.
Deze disco’s worden georganiseerd voor kinderen van de basisscholen. Nadat de kinderen tot en met groep 5 zich ‘s middags uitgeleefd hadden was ’s avonds de bovenbouw aan de beurt, dit zijn de kinderen uit de groepen 6 tot en met 8. Naast de bekende versnaperingen werden alle discogangers getrakteerd op een overheerlijke zoete suikerspin.

Zaterdagmiddag stonden er twee activiteiten op het programma. In de grote zaal van het Hof van Salland werd voor de vierde keer een spinningmarathon gehouden. Het nuttige en het aangename verenigen, naast het gezond bezig zijn fietsen de deelnemers vooral voor het goede doel. Dit jaar ging de opbrengst naar de Sterre Stichting uit Raalte, deze Stichting zet zich in voor de behandeling van kanker bij kinderen en de begeleiding van de ouders hierbij.

De andere activiteit speelde zich af in woon- en zorgcentrum Sparrenheuvel. De oudere Diepenvener werd de mogelijkheid geboden aan te schuiven voor een gezellige middag, de Seniorenmiddag. Na de koffie met Oranje-gebak konden vooral de dames meedoen aan de workshop kroontjes haken. Velen waren het haken nog niet verleerd, al snel lagen de oranje kroontjes te pronken op tafel. Daarna werden verschillende films vertoond over de buitenlandse reizen van de Koninklijke familie met alle plichtplegingen die daarbij hoorden.
Tijdens het bekijken van de films werd uiteraard ook gedacht aan de inwendige mens, een lekker plakje worst en advocaatje met slagroom of een oranjebittertje ging er wel in.
Na het zingen van het Wilhelmus werd er nog gezellig nagepraat en konden de senioren terugkijken op een gezellige middag.

Zaterdagavond was de grote feestavond in de Hof van Salland. Gaandeweg de avond werd het steeds drukker en gezelliger, de band Free Fall zorgde voor de muzikale omlijsting en bracht de sfeer er goed in met soms opzwepende nummers. Deze avond kende een speciale gast, niemand minder dan Erwin Nyhoff uit Heeten gaf dit feest een extra dimensie. Erwin Nyhoff was de voormalige zanger van de Priodigal Sons maar werd landelijk bekend door The Voice of Holland waar hij The River van Bruce Springsteen vertolkte. Sindsdien is zijn populariteit enorm gegroeid en is hij een veelgevraagde popartiest.
De avond kende nog een formele intermezzo, een deel van de opbrengst van de ’s middags gehouden spinningmarathon werd symbolisch overhandigd aan de Sterre Stichting. Uit handen van streekgenoot Erwin Nyhoff ontving Frank Freriks uit Raalte een ‘cheque’ van 1400 euro. Sterre was de dochter van Frank Freriks, een aantal jaren geleden overleed zij op acht jarige leeftijd aan kanker. Met een welgemeend applaus van alle aanwezigen voor het goede werk van deze Stichting werd deze bijdrage van het Oranjecomité enorm gewaardeerd.

[AFG_gallery id=’64’]

Tags