Onder grote belangstelling is zaterdag 5 mei op zorgkwekerij Het Nieuwe Veld een groot tuinhuis officieel in gebruik genomen. De heer G.J. Eggink als voorzitter van het Boks Scholtenfonds en Hanne Struik, coördinator van de zorgkwekerij, verrichtten samen de openingshandeling. De aankoop en opbouw van het tuinhuis is mogelijk gemaakt door sponsoren en tientallen vrijwilligers.

Als sponsoren traden op het Boks Scholtenfonds, de Dokter Wittenberg Stichting, de gemeente Deventer, de Stichting Het Noorse Huis, Lions IJsselvallei, Rotary Deventer en de Vrienden van de zorgkwekerij Het Nieuwe Veld.

Het in gebruik nemen van het tuinhuis is een mijlpaal in de ontwikkeling van de zorgkwekerij. Naast het biologisch kweken van vaste planten worden er bijen gehouden. Minstens zo belangrijk is de zorg en het werk voor volwassenen die door beperkingen of omstandigheden nog niet aan een gewone baan toe zijn. De kwekerij aan de Boxbergerweg 46 in Diepenveen is elke vrijdag en zaterdag voor publiek open.Tags