Op zondag 28 oktober a.s. houdt PJO-Diepenveen weer de jaarlijkse ploegwedstrijden. Meer dan 60 ploegers zullen in 5 verschillende categorie├źn zo netjes mogelijk gaan ploegen. Deelnemers komen uit de wijde regio, van Veluwe tot Achterhoek. Bij de wentelploegen zal ook drievoudig Nederlands kampioen Stefan Schreur uit Deventer meedoen.

Een nieuwe categorie is er dit jaar voor 2-wielige trekkers. Verder zal er gestreden worden in de categorie├źn 2-Schaar- en 3-Schaar-wentelploegen, Oldtimers-rondgaand en Oldtimers-heen-en-weergaand.

Doel bij het wedstrijdploegen is om een perceeltje van ongeveer 0,2 hectare zo netjes mogelijk om te ploegen. Daarbij wordt gelet op het recht rijden, goed onderwerken van de stoppel en vlak neer leggen van de grond. Een vakkundige jury, bestaande uit 18 personen, zal het werk van de deelnemers beoordelen. Naast prijzen voor de winnaars van iedere klasse, zijn er ook nog prijzen voor de beste nieuwkomers.

Het wedstrijdterrein ligt aan de Bockhorsterstraat/Hengforderweg in Olst, net buiten Diepenveen.

Om 10:00 uur begint de dag met een parade. Alle tractoren, van 2-wielige tuintrekker met 10 pk tot 4-wielaangedreven trekker met meer dan 200 pk, zullen dan in een lange stoet naar hun wedstrijdveldje rijden.

Om 11.00 uur zal er gestart worden met de beginvoren. Tot ongeveer 15.00 uur zal er geploegd worden.
De prijsuitreiking zal om ongeveer 16.30 uur zijn.

Tags