Het weekeinde zal hoogstwaarschijnlijk zomers weer brengen. De verwachtig is dat vanaf vrijdag de temperatuur boven de 20 graden komt.

Dat meldt Weerplaza.nl. Vrijdag heeft vooral het zuiden van het land al meer zon, in het noorden is er dan een kleine kans op een bui. Weerman Marco Verhoef van Weerplaza verwacht dat de 20-graden-grens zaterdag gemakkelijk wordt gehaald, al kan het op sommige plaatsen wegens mistbanken in de ochtend even duren.

Verhoef gaat ervan uit dat vooral zondag mooi wordt. “Echt een topdag; zon en meer dan 25 graden.” Plaatselijk kan het volgens hem dan 27 graden worden. De zuidelijke wind zorgt er die dag voor dat nevels en mist onwaarschijnlijk zijn, en dat meer warme lucht wordt aangevoerd.

Hoewel zulke zomerse temperaturen volgens Verhoef niet gebruikelijk zijn voor begin september, zal het warmterecord uit 1928 niet sneuvelen, toen het op 9 september bijna 30 graden werd. Wel waarschijnlijk is dat de vorige piek uit 2005 (26,6 graden) wordt overtroffen. Daarmee zou komende zondag 9 september in de top 5 van de warmste dagen komen met deze datum.

Overigens wordt het volgens de weerman maandag waarschijnlijk nog wat warmer, al zal dat samen gaan met toenemende bewolking en mogelijk een regen- of onweersbui. Verhoef: “De weerspreuk: ‘De warmste dag komt na de mooiste’ is er niet voor niets.”Tags