In de Hof van Salland werd onlangs de cursus Zelfverdediging voor meiden georganiseerd. Deze uit drie middagen bestaande cursus is één van de vele aktiviteiten die wordt georganiseerd door de Stichting Jongerenaktiviteiten Diepenveen en bedoeld voor meiden uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs.

Deze aktiviteit stond onder leiding van Harry Gorter, hij heeft de 6e dan in het Ashihara Karate en is vertegenwoordiger hiervan voor Nederland. Wereldwijd wordt deze stijl in 44 landen onderwezen. Ashihara karate is praktijk gericht en houdt zich voornamelijk bezig met pure zelfverdediging & zelfprotectie. “Met zelfprotectie wordt bedoeld het voorkomen (in de ruimste zin des woords) dat iemand in een zelfverdedigings situatie komt. Het is een bijzondere effectieve stijl welke eenvoudig is aan te leren maar moeilijk te vergeten is. Het kan door jong en oud worden geleerd”, aldus Harry Gorter.
De meiden hebben in drie lessen kunnen kennismaken met een aantal grondbeginselen van zelfverdediging. Met veel fanatisme en vooral met een groot enthousiasme werden de lessen door de meiden gevolgd. Tijdens de lessen werd Harry geassisteerd door zijn zonen Jasper en Jur.

In het voorjaar van 2013 zal deze cursus weer op het programma staan van de Stichting Jongerenaktiviteiten Diepenveen.

[AFG_gallery id=’38’]

Tags