Op de IJsseldijk, van Deventer tot Zwolle hebben zich rond middernacht wild-westtaferelen afgespeeld tijdens een achtervolging door de politie van een autodief. De man, een 21-jarige inwoner van Hardenberg werd uiteindelijk in Wijhe klemgereden en ingerekend. De achtervolging begon in het Gelderse Putten. De Hardenberger reed daar samen met een minderjarige passagiere in een auto die onlangs in Kampen was gestolen. Agenten van het korps Noord- en Oost Gelderland zetten de achtervolging tegen middernacht in nadat het duo bij een horecagelegenheid in Putten had gegeten en was vertrokken zonder te betalen. Via de A28 reed de verdachte richting Zwolle.

Vanaf het verkeersplein Zwolle-Zuid schoten agenten van het Korps IJsselland te hulp. De man negeerde op de IJsselallee een stopteken en reed met hoge snelheid via de rijksweg N377 (IJsseldijk) richting Deventer. Diverse keren is geprobeerd om de automobilist tot stoppen te dwingen. Diverse keren is geprobeerd om de automobilist tot stoppen te dwingen. Een roadblok van politiewagens werd door hem gepasseerd en ook werd de rotonde in Wijhe aan de linkerkant genomen.

Ter hoogte van Diepenveen werd opnieuw een roadblok door de bestuurder voorbijgereden via de berm en het fietspad. Daarna ging hij spookrijdend verder op de Overstichtlaan in Deventer. Via de middenberm op de Lebu├»nuslaan werd de auto gekeerd en ging de rit terug richting de dijk naar Wijhe. De bestuurder sneed onderweg een aantal politieauto’s af en haalde ze in. Bij de mini-rotonde afslag Wijhe-Noord werd de auto klemgereden, waarbij schade ontstond aan een politieauto. Hierna reed de verdachte al gasgevend, spinnend via de berm, naar beneden de dijk af. De bestuurder sprong uit de auto en vluchtte een weiland in waar hij kon worden aangehouden evenals zijn 16-jarige inzittende uit Kampen.

Tags