Yarden Vereniging Overijssel organiseert een tweede avondwandeling over de begraafplaats en gedenkpark Steenbrugge in Diepenveen. Yarden Vereniging: ‘Er waren zoveel aanmeldingen binnengekomen, dat de groep te groot werd. Dat zou ten koste gaan van de kwaliteit. Na overleg met Deventer historicus de heer H.J. van Baalen, die de eerste wandeling ook leidt, besloten we nog een wandeling te organiseren’. Op woensdag 30 mei a.s. bieden de heer H.J. van Baalen en Yarden u nog een gelegenheid om mee ‘op reis’ te gaan over de rustieke begraafplaats. U krijgt tijdens de wandeling ook een stukje geschiedenis over Deventer mee.

De beroemde architect Springer heeft begin 1900 is begraafplaats Steenbrugge ontworpen. De begraafplaats ligt in een mooie landelijke omgeving aan de rand van Deventer. De mooie vijver en de diverse bankjes maken het gedenkpark een aangename omgeving waar u in alle rust kunt rouwen, herdenken en wandelen. Er is een Islamitisch gedeelte en een aparte plek voor overleden kinderen. In de sfeervolle kapel kunnen plechtigheden en condoleances plaats vinden. In het gedenkpark, dat het crematorium met de begraafplaats verbindt, zijn verstrooiplekken, urnenzuilen en een urnentuin.

Samen met drs. A.H.J. Vijge heeft de heer H.J van Baalen het boekje ‘Waarheen Pelgrim, waarheen gaat gij.’ geschreven, waarin zij hun fascinerende ontdekkingstocht beschrijven. ‘Neemt u even vrijaf, zet uw gedachten even stil en wandel mee over de begraafplaats. Het kan dan zomaar zijn dat u ineens beseft hoe mooi ons leven is, zodat u niet alleen maar kijkt… maar ook werkelijk ziet en ervaart hoe waardevol het leven is.’

Deelname aan deze wandeling is voor iedereen en wederom geheel gratis. Vanaf 18.30 uur is de zaal open en de wandeling start om 19.00 uur.

Tags