Een groep bewoners van woon- en zorgcentrum Het Weijtendaal in Wijhe beleefde onlangs bij het toneelstuk ‘Emma’s Feest’ de primeur van de theatertaxi in Olst-Wijhe. Jan Willem Ensink (van Taxi Ensink), Maarten Koppert (directeur HetWeijtendaal) en Martijn Sweitser (voorzitter Theaters Olst-Wijhe) maakten voor hen een voordelig avondje-uit-arrangement.

Het idee van de theatertaxi ontstond eerder dit jaar tijdens een ‘Meet & Match-bijeenkomst’ in het Holstohus in Olst. Ensink: „Niet iedereen kan makkelijk naar het theater komen, anderen willen voor of na de voorstelling een biertje pakken. Dan is de theatertaxi een uitkomst voor een compleet avondje uit.”

De theatertaxi rijdt vanaf de eerste voorstelling op 29 september in Olst (voorstelling van DWDD-cabaretier Pieter Derks) bezoekers naar het Holstohus-theater of Capellenborg- theater en weer naar huis. De ritprijs in het gebied Olst-Wijhe en Diepenveen loopt van tweeënhalve euro tot vijf euro. Voor de grotere regio zijn ook speciale tarieven gemaakt. De taxi wordt gedeeld met andere theaterliefhebbers.

Meer informatie is te vinden op de website van de theaters.

Tags