Zondagmorgen 24 juni zijn drie mannen uit Diepenveen en een man uit Enschede aangehouden voor openlijke geweldpleging en vernieling.

Omstreeks 05.00 uur reden surveillerende agenten op de Haaksbergerstraat in Enschede. Bij de rotonde met de Westerval zagen de agenten dat een vechtpartij gaande was. De agenten stapten uit de auto en werden aangesproken door een 18-jarige Enschedeër. Hij vertelde dat hij op de Haaksbergerstraat liep en ter hoogte van het ziekenhuis plotseling onderuit werd getrapt door een groep jongemannen, waarna hij door de groep werd geschopt en geslagen. De Enschedeër had kans gezien direct een vriend om hulp te vragen, die voor hem uit fietste. De vriend, een 26-jarige Enschedeër kwam direct terug, ook hij werd vervolgens mishandeld door de groep.

Vervolgens kwam een beveiligingsmedewerker van het ziekenhuis aanlopen. Hij vertelde de agenten dat een groepje jongemannen zojuist planten uit de plantenbakken op het terrein van het ziekenhuis hadden getrokken. De beveiliger gaf een signalement door, dat overeen kwam met het signalement van de groep jongemannen die de twee Enschedeërs hadden mishandeld. De vier jongemannen konden kort daarop worden aangehouden en zijn meegenomen naar het politiebureau. Het gaat om twee mannen van 22 jaar oud en een man van 21 jaar oud uit Diepenveen en een 22-jarige Enschedeër. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten in het arrestantencomplex.

Tags