Woensdagavond omstreeks 21.45 heeft de politie de vrijwillige brandweer van Diepenveen opgeroepen om het wegdek aan de Dorpsstraat te reinigen. Het wegdek was over een flink aantal meters vervuild met benzine.

Een bewoner aan de Dorpsstraat zag omstreeks 21.15 uur een auto voor het huis stoppen met een aanhanger waarop een ‘oud brik’ stond waaruit een flinke straal benzine kwam. De bestuurder en inzittende hadden deze lekkage in de gaten gekregen en stopten recht voor het huis.

[AFG_gallery id=’16’]

De vraag wat er gaande was door de bewoner werd beantwoord dat het wel goed zou komen. Na een snelle controle wat er gaande was hadden de inzittenden van de wagen echter door dat deze lekkage niet zomaar gestopt kon worden. Nadat een tweede auto, die kennelijk ook bij de groep hoorde, stopte sprongen de jongelui direct in de wagen en reden vlot weg.

Hierop heeft de bewoner de politie gebeld voor controle. De politie concludeerde dat het wegdek erg bevuild was en vroeg de brandweer ter assistentie. Na een aantal liter water en flink schrobben is het wegdek voorzien van een schuimlaag Aqua200 en is de brandweer vertrokken.

Tags